Paweł Dutka Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Ładnych kilka lat temu, kiedy świat androida nie znał jeszcze takich aplikacji jak Mapy.cz albo LocusMap. Prym wiodła aplikacja TrekBuddy. Na chwilę obecną już chyba nie rozwijana, ale nadal dostępna i działająca. Aplikacja posiada jedną super fajną rzecz której inne apki nie mają. Można podstawiać tam swoje mapy. Wystarczy odpowiednimi narzędziami skalibrować współrzędne czterech punktów na mapie i już wszystko działa. Stworzyłem w tym czasie coś z czego nadal korzystam i wydaje mi się interesujące nawet aktualnie. Atlas Tatr w skali 1:10000. Poniżej wklejam tymczasowy link to ściągnięcia atlasu. Należy rozpakować, najlepiej na komputerze. Folder "tatry atlas" umieścić w telefonie w folderze Trekbuddy/maps. Uruchamiając w aplikacji "mapy" klikamy atlas.tar a następnie odpalamy "start" i aplikacja lokalizuje nas w terenie. Link do popbrania: https://we.tl/t-dcMZNN2TlN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Dutka Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szlakowskaz.pl Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Przyznam, że parę lat temu zimą w Tatrach uratowało mi to dupę (TrekBuddy), Zlekceważyłem pogodę i w pewnym momencie polegałem tylko na tej nawigacji... (dostawałem potwierdzenie, że idę w dobrą stronę). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Dutka Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Jeżeli ktoś byłby zainteresowany obszarami na Słowacji to mam też topograficzne jednak już w skali 1:25000 Przykład w Tatrami wygląda tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Witam osobiście polecam używanąod paru lat aplikację Phone Map są wszystkie szlaki i podane orientacyjne czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borec Opublikowano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Witam, mógłbym prosić o link do map Tatr 1:10000 w formacie *.tar. Szukam, szukam i nic, a link który był niestety wygasł. Ewentualnie o wysłanie na maila: borec@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi