Marika 0 Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Hej, był ktoś i orientuje się jak wyglądają warunki przy wejściu na Zawrat i Kozi Wierch od Doliny pięciu stawów? Martwią mnie ostatnie doniesienia. Podobno sam lód na górze. Quote Link to post Share on other sites
Rupicapra rupicapra 114 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Ja byłem w sobotę na Małym Kozim od Zakopanego przez Zawrat i z powrotem do Zawratu, skrótem do Koziej Dolinki i Granaty jeszcze przeszedłem (od Zadniego do Skrajnego). Wcale nie jest źle, tylko miejscami trzeba uważać na lód. Ale ogólnie raki to tylko miejscami miałem na nogach. Jeśli wiesz, co robisz, i masz dobre raki na miejscowe oblodzenia to wejdziesz na Kozi. Na Zawrat od Piątki raczej też się raki przydadzą, zwłaszcza na bardziej stromych wejściach, bo faktycznie wydeptany śnieg w nocy zamarza i w dzień bywa ślisko. A na Zawrat od Piątki raczej dużo ludzi chodzi. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts