cyganeria 0 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 (edited) Cześć. Zacznę kategorię "sprzęt" tematem może dla niektórych błahym, ale dla moich wrażliwych stóp dość istotnym. Macie jakieś sprawdzone i godne polecenia skarpety trekkingowe na lato/sezon przejściowy? Do wysokich butów oczywiście. To, że merino - sprawa oczywista, ale chętnie przyjmę konkrety, bo przyszedł czas na rozstanie z kilkoma parami, które nieźle służyły mi kilka dobrych lat i nie wiem w co teraz uderzać. Help! Edited August 20, 2019 by cyganeria Quote Link to post Share on other sites
Hemel 21 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Witam- sprawdź Bridgedale Hike Lt Merino jeśli szukasz lżejszych skarpet. Ja osobiście nawet w lato chodzę w grubszych (amortyzacja, większa ochrona przed otarciami) skarpetkach, więc mam model Midweight Comfort Boot. Po 15 godzinach stopa była sucha, a skarpetka dalej pachniała nowością:) 1 Quote Link to post Share on other sites
cyganeria 0 Posted August 21, 2019 Author Share Posted August 21, 2019 Właśnie też wolę grubsze - w sensie bardziej "mięsiste" i gdzie tej skarpety jest więcej, a nie taka cieniutka warstwa. Ale tak czy siak, musi to być chyba albo wersja na lato/przejściówka, albo taka sprawdzająca się w każdych warunkach. Dwa razy spróbowałam z dwoma różnymi parami zimowymi, bo myślałam, że sprawdzą się jako uniwersum, ale była masakra - nogi zgrzały mi się niemiłosiernie. Więc marzą mi się takie grubiutkie, ale na lato ? Ten model który Ty masz, pod tym właśnie kątem patrząc, bardziej do mnie przemawia ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts