cyganeria Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) Cześć. Zacznę kategorię "sprzęt" tematem może dla niektórych błahym, ale dla moich wrażliwych stóp dość istotnym. Macie jakieś sprawdzone i godne polecenia skarpety trekkingowe na lato/sezon przejściowy? Do wysokich butów oczywiście. To, że merino - sprawa oczywista, ale chętnie przyjmę konkrety, bo przyszedł czas na rozstanie z kilkoma parami, które nieźle służyły mi kilka dobrych lat i nie wiem w co teraz uderzać. Help! Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez cyganeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hemel Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Witam- sprawdź Bridgedale Hike Lt Merino jeśli szukasz lżejszych skarpet. Ja osobiście nawet w lato chodzę w grubszych (amortyzacja, większa ochrona przed otarciami) skarpetkach, więc mam model Midweight Comfort Boot. Po 15 godzinach stopa była sucha, a skarpetka dalej pachniała nowością:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganeria Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Właśnie też wolę grubsze - w sensie bardziej "mięsiste" i gdzie tej skarpety jest więcej, a nie taka cieniutka warstwa. Ale tak czy siak, musi to być chyba albo wersja na lato/przejściówka, albo taka sprawdzająca się w każdych warunkach. Dwa razy spróbowałam z dwoma różnymi parami zimowymi, bo myślałam, że sprawdzą się jako uniwersum, ale była masakra - nogi zgrzały mi się niemiłosiernie. Więc marzą mi się takie grubiutkie, ale na lato Ten model który Ty masz, pod tym właśnie kątem patrząc, bardziej do mnie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi