Jump to content

Recommended Posts

Kochani za dwa dni pierwszy raz będę w Tatrach BEZ samochodu. Wiem, że w sezonie busy jeżdżą wszędzie, zewsząd, co chwile. Jak to wygląda aktualnie, czyli jakby nie patrzeć już po wakacjach? Najbardziej interesuje mnie o której najwcześniej wyjeżdżają z zakopanego busy w stronę MOKa i o której najpóźniej muszę wrócić na parking, żeby uniknąć dzwonienia na TOPR, że noc mnie zaskoczyła i ostatni bus odjechał?

http://www.zakopane.rozkladyjazdy.pl/busy/

Tu masz "oficjalnie" jak to wygląda z busami i godzinami.

W praktyce od 6 rano da się coś złapać w okolicach dworca czy pod parkiem w Zakopanem. Mniejsze busy zbierają pasażerów i przy wiekszym badz mniejszym "komplecie" i jadą w danym kierunku. Za szybą oczywiście pisze w jaką stronę. Jeśli chodzi o powrót to radzę najpóźniej o 19stej jeśli chcesz bez problemu wrócić. Potem może być różnie ale też da się coś złapać.

Jeśli chodzi o Morskie Oko z Zakopanego po 6 rano najwcześniej. Powrót max koło 19stej, tak jak ogólnie napisałem wcześniej. Wtedy ze spokojną głową powinno być wszystko w porządku.

Oczywiście zdarzało mi się, że na przykład z Morskiego Oka wracałem busem po 21 i też to podobny okres roku.

Takim obeznaniem mogę się podzielić i mam nadzieję, że jeszcze ktoś coś w tym temacie dorzuci bądź mnie poprawi jeśli coś do poprawy będzie. Tak żebyś cieszyła(?) się bezpiecznie wypadem w góry i drogą do miejsc wypadowych "z" i "na powrót".

Edited by patrykbala.89
Literówka
  • Like ! 1