Jędrek Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września 11 minut temu, Zośka napisał(a): raz nawet całą grupę seniorów. Całe grupy seniorów np. ostatnio w czerwcu widziałem schodzące z Bystrej Ławki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abrajaga Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września 22 godziny temu, Fibi napisał(a): Zawsze można skrócić wjeżdżając(i zjeżdżając) kolejką na Hrebienok. Można też dojść do Chaty Zamkovskiego i tam zdecydować czy mamy siłę na więcej. Dolina Zimnej Wody jest na początku dość płaska, dopiero potem wyrasta stromy próg. Tu znowu można dojść pod próg i się namyślić czy idziemy dalej. A sama dolina to też bardzo ładne miejsce. A łańcuch to tam nawet jest przy wodospadzie, ale raczej niepotrzebny, jak tam byłam pierwszy raz to go nawet nie widziałam. Kondycyjnie ta końcówka podejścia jest dość wymagająca, ale nie żeby mordercza Byłam z rodzicami na Czerwonych Wierchach z Kir do Kir zrobiliśmy pętlę. Zamiast zejść na Kondrackiej przełęczy w prawo na Kuźnice do poszliśmy w lewo do Kir. Przy schodzeniu, gdzie są wysokie kamienie to był chyba jedyny problem, ale dali rady (trochę po bluzgali, ale jakoś poszło). Miało zająć 9h zajęło prawie 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abrajaga Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września Na mapie pokazuje mi, że przy wieży Tatras Tower jest dość duży parking. Czy to prawda i czy może ktoś zna cenę? Z stamtąd chciałabym z rodzicami pójść pod wodospad Skok. Czy to taka normalna trasa i czy warto? A może gdzie w pobliżu indziej? Coś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września 12 minut temu, Abrajaga napisał(a): Byłam z rodzicami na Czerwonych Wierchach z Kir do Kir zrobiliśmy pętlę. czyli kondycyjnie jest chyba OK. Jeśli nie chcesz żeby Ci marudzili a chcesz coś na Słowackiej stronie to ja proponuję :https://mapa-turystyczna.pl/route/33fn8 . Spokojny ,przyjazny ,piękny szlak. Oczywiście można opcjonalnie zaliczyć Białe Plesa , albo Serokie Sedlo. Albo taki klasyk https://mapa-turystyczna.pl/route/35el0 relacje z tych okolic znajdziesz w dziale Wasze Wycieczki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abrajaga Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września 6 minut temu, barbie609 moder napisał(a): czyli kondycyjnie jest chyba OK. Jeśli nie chcesz żeby Ci marudzili a chcesz coś na Słowackiej stronie to ja proponuję :https://mapa-turystyczna.pl/route/33fn8 . Spokojny ,przyjazny ,piękny szlak. Oczywiście można opcjonalnie zaliczyć Białe Plesa , albo Serokie Sedlo. Albo taki klasyk https://mapa-turystyczna.pl/route/35el0 relacje z tych okolic znajdziesz w dziale Wasze Wycieczki A coś z Szczyrbskiego Jezioro (Štrbské Pleso) możesz polecić jakąś wycieczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września Teraz, Abrajaga napisał(a): A coś z Szczyrbskiego Jezioro (Štrbské Pleso) możesz polecić jakąś wycieczkę? nie jestem znawcą tamtego rejonu , poczekaj aż odezwie się ktoś bardzie kompetentny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września 12 minut temu, Abrajaga napisał(a): A coś z Szczyrbskiego Jezioro (Štrbské Pleso) możesz polecić jakąś wycieczkę? Może Skrajne Solisko? Albo ze Szczyrbskiego do Popradzkiego i stamtąd na Osterwe. Można zejść tą samą drogą albo pójść dalej Magistralą Tatrzańską do Batyżowieckiego Stawu(przepiękne miejsce) i Śląskiego Domu. Albo Koprowy Wierch, ale to już trochę dłuższa wycieczka (ale nie dłuższa niż Czerwone Wierchy) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września Godzinę temu, Abrajaga napisał(a): A coś z Szczyrbskiego Jezioro (Štrbské Pleso) możesz polecić jakąś wycieczkę? Do wodospadu Skok na pewno dojdziesz z rodzicami bez problemu tylko będzie trzeba wrócić tą samą drogą. I jak pisała @Fibi możecie iść do Popradskiego Plesa i na przełęcz pod Osterwą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Października Udostępnij Opublikowano 2 Października W dniu 28.09.2024 o 14:31, Abrajaga napisał(a): A coś z Szczyrbskiego Jezioro (Štrbské Pleso) możesz polecić jakąś wycieczkę? Najprościej - wjazd kolejką i potem podejście na Skrajne Solisko. Na dół znów kolejką, albo piechotą, przyjemnym spacerem przez dolną część Doliny Furkotnej (uwaga, szlak miejscami dość zniszczony) i dalej do Szczyrbskiego Plesa. Można też podejść Furkotną w górę, nad Stawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października 9 godzin temu, Jędrek napisał(a): Najprościej - wjazd kolejką i potem podejście na Skrajne Solisko. Na dół znów kolejką, albo piechotą, przyjemnym spacerem przez dolną część Doliny Furkotnej (uwaga, szlak miejscami dość zniszczony) i dalej do Szczyrbskiego Plesa. Można też podejść Furkotną w górę, nad Stawy. Czyli jak każdy na Słowacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października No tak zniszczony, zdecydowanie poniżej średniej ...tej słowackiej oczywiście 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października (edytowane) W dniu 28.09.2024 o 14:21, Abrajaga napisał(a): Tatras Tower Wciąż nie rozumiem jak można było takie g... tam postawić. A co do parkingu - w sumie w tym roku nie zwróciłem uwagi czy obok już był czynny parking. Być może tak. Ja parkuję zwykle na tym starym, dwupoziomowym, albo w okolicach straganów, jeśli jest tam miejsce. Edytowane 3 Października przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi