Bieszczadzki_tatromaniak 391 Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 prawdopodobnie w ostatni weekend sierpnia mam zamiar zabieszczadować,ktoś byłby chętny na taki wyjazd ? Quote Link to post Share on other sites
SMateuszS 1 Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 Cześć Forumowicze. Szukam towarzysza na wędrówkę w terminie 12-15 sierpnia. Czy ktoś chętny na wypad? Planowane wejście na szlak przez Kiry następnie Jaskinia Mroźna, Jaskinia Raptawicka, Smocza Jama, docelowo Schronisko Ornak. Następny dzień: Ciemniak, Czerwony szlak aż do Kasprowego Wierchu, docelowo schronisko Murowaniec. W załączeniu trasy. Zapraszam chętnych 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Drodzy, serdeczna prośba, aby w tym temacie zamieszczać wszelkie propozycje wspólnych wycieczek, wyjazdów, etc. Nie twórzmy proszę kolejnych wątków, bo znów robi się nam bałagan. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
MST 4 Posted August 30, 2020 Share Posted August 30, 2020 Dzień dobry, Szukam chętnych do wspólnych wycieczek, niestety raczej mniej zaawanswanych (wysokie tatry) z racji tego, że dopiero zaczynam chodzić po górach. (jestem z okolic krakowa) 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted August 30, 2020 Share Posted August 30, 2020 1 godzinę temu, MST napisał: Dzień dobry, Szukam chętnych do wspólnych wycieczek, niestety raczej mniej zaawanswanych (wysokie tatry) z racji tego, że dopiero zaczynam chodzić po górach. (jestem z okolic krakowa) Zapraszamy na nasze forumowe spotkanie. Szczegóły na PW ? Quote Link to post Share on other sites
Daerkopolo 218 Posted August 30, 2020 Share Posted August 30, 2020 Byłaś gdzieś już w Tatrach wysokich?Najpierw proponuje Giewont później Kościelec na koniec Swinnica później sam oceniasz jak się czujesz w takich klimatach! Sam kiedyś tak zaczynałem! Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,651 Posted August 30, 2020 Share Posted August 30, 2020 1 hour ago, Daerkopolo said: Najpierw proponuje Giewont Swój chłop! Będzie o jednego turystę mniej w Tatrach ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Daerkopolo 218 Posted August 30, 2020 Share Posted August 30, 2020 1 godzinę temu, Q'bot napisał: Swój chłop! Będzie o jednego turystę mniej w Tatrach ? Dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
MST 4 Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 20 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Zapraszamy na nasze forumowe spotkanie. Szczegóły na PW ? Dziękuję za odpowiedź ? sprawdzałam temat, i z tego co się doczytałam ciężko będzie już z miejscem noclegowym.. 16 godzin temu, Daerkopolo napisał: Byłaś gdzieś już w Tatrach wysokich? (...) później Kościelec na koniec Swinnica później sam oceniasz jak się czujesz w takich klimatach! Sam kiedyś tak zaczynałem! którego zdania w "mniej zaawansowanych (patrz - wysokie tatry) nie zrozumiałeś? ? wystarczy, że byłam pod Łomnickim szczytem - wiem, że kondycyjnie na chwilę obecną jest ze mną słabo dlatego nie mam zamiaru pchać się na Kościelec czy Świnicę ? Quote Link to post Share on other sites
Daerkopolo 218 Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 Jedac teraz do Zakopca spokojnie znajdziesz nocleg pełno jest ludzi którzy stoją przy dworcu i szukają chetnych! Ok! Mniej zawasowany! To wszystkie doliny, Grześ, może Kopa Kondracka zresztą całe Czerwone Wierchy zwłasza teraz gdy zaczynają zmieniać kolor są przepiękne! Giewont to też zadna sztuka ale dla każdego coś innego kondycja jest ważna i warto było by jednak trochę zadbać o to. Quote Link to post Share on other sites
MST 4 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Daerkopolo - Dziękuję. ? Może znajdzie się ktoś chętny kto będzie chciał potowarzyszyć w przyszłości ? Jutro jeśli pogoda dopisze, wybieram się w dolinę Zimnej Wody w słowackich Tatrach - teren bardziej spacerowy, niż wyczynowy.. 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 2 godziny temu, MST napisał: Jutro jeśli pogoda dopisze, wybieram się w dolinę Zimnej Wody w słowackich Tatrach - teren bardziej spacerowy, niż wyczynowy.. Piękna dolina i piękne widoki? Jak będziesz miał fajną pogodę to oczy wypatrzysz?. A jak już dojdziesz do schroniska to będziesz chciał wyżej ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Daerkopolo 218 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 To lepiej się nie wybieraj bo mgły ,ciężkie chmury i tylko czekać na deszcz chyba ,że jesteś dobrze przygotowany na deszcz sam się w Tatry wybierałem ale odpuszczam może się przejdę na Turbacz mam szlak koło domu? Quote Link to post Share on other sites
MST 4 Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Kocham mgły, i dzięki temu było rewelacyjnie! zero ludzi na szlaku - trasa marzenie ? Zośka, prawda! Doszłam do chaty i chciałam więcej ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 @MST gratuluję udanej wyprawy?? i podzielam Twój entuzjazm. Tam zawsze chce się więcej? 1 Quote Link to post Share on other sites
Daerkopolo 218 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Dobra,dobra mgła mgle nie równa są piękne mgły zwłaszcza gdy opadają poniżej gór a ty jesteś na tym wierzchołku i czujesz ,że naprawdę zyjesz ale mi chodziło o szarówę w całej okazałości ja tego nie lubię ,ale każdy jest inny i ja to rozumiem. W środku tygodnia ma się pogoda poprawić więc odpalam kiecę i lecę na Chłopka ? Quote Link to post Share on other sites
Nu81 184 Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Ja jadę na Słowację w środę. Ktoś chętny na jakieś wyjście to proszę o propozycję, bo wszystkie szlaki już przerobione i się zastanawiam gdzie wyruszyć ? Quote Link to post Share on other sites
Daerkopolo 218 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 13 godzin temu, Nu81 napisał: Ja jadę na Słowację w środę. Ktoś chętny na jakieś wyjście to proszę o propozycję, bo wszystkie szlaki już przerobione i się zastanawiam gdzie wyruszyć ? Część! Jutro też się wybieram w Tatry myślałem ,że pójdę Przełęcz pod Chłopkiem,ale Słowacja też mnie Słowacja interesuje więc mógłbym Ci towarzyszyć!Gdzie chciałbyś iść? Quote Link to post Share on other sites
Daerkopolo 218 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 W tygodniu planuje cała Orlą przejść kto chętny bo pogoda ma być mega i trzeba wykorzystać to pisać najlepiej do środy bo później będę bardziej zajęty bo trzeba też popracować! ? Quote Link to post Share on other sites
Daerkopolo 218 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 Chyba ,że ktoś ma jakiś też ambitny plan na Słowacji bo ja mam ją kompletnie zaniedbaną bo zawsze wsiadałem do pociągu i Zakopane mam i idę i wracam jak chce! Quote Link to post Share on other sites
MST 4 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Dla mnie sezon dopiero co się zaczął, a juz się skończył. Niefortunny upadek, wizyta u chirurga - na chwilę obecną mam posprzątane. Mam nadzieję - do zobaczenia w przyszłym roku na szlakach! A tym czasem - szerokości dla Was ;D 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Damian_witucki 1 Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 Cześć Ekipa nam się wykruszyła a jedziemy w nocy ze środy/czwartek w tatry z Torunia mamy dwa miejsca wolne w aucie możemy kogoś zabrać po trasie przejazdu na wypad jak ktoś ma chęć. Nocleg będziemy ogarniać na trasie - miejscówek w pensjonatach sporo ... Nasz plan to czwartek jakaś rozgrzewka bez wielkich szczytów. Piątek o ile pogoda pozwoli to Rysy od MO, sobota coś na rozejście może DPS i przez świstówkę do MO , Lub do DPS przez Krzyżne zobaczymy jak forma, kondycja i chęci :) Nie jesteśmy wielkimi taternikami więc tempo normalne - raczej nie dla Harpaganów. Mamy 33 i 39 lat :) 1 Quote Link to post Share on other sites
EwaW 2 Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 (edited) Dnia 11.08.2020 o 19:57, Mnich Moderator napisał: Drodzy, serdeczna prośba, aby w tym temacie zamieszczać wszelkie propozycje wspólnych wycieczek, wyjazdów, etc. Nie twórzmy proszę kolejnych wątków, bo znów robi się nam bałagan. Dzięki! Hej, wybieram się 10 listopada z Katowic na jednodniową wycieczkę w Tatry. Plan jest na Czerwone Wierchy z Kir do Kuźnic lub na Przełęcz pod Świnicą przez Gąsienicową i ldalej przez Kasprowy do Kuźnic. Kto chętny? Edited November 8, 2020 by EwaW Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,119 Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Witam wszystkich serdecznie! Szukam na przyszłe wypady(począwszy od następnego lata) partnera/partnerki do wycieczek trudniejszych pozaszlakowych z przewodnikiem i bez. Z przewodnikiem oczywiście głównie z powodów finansowych(bo taniej w grupie 2-3 osób niż pojedynczo). Bez przewodnika tam gdzie się da i gdzie jest małe ryzyko 'przyfilowania' przez słowackie służby. :) (a jest mnóstwo takich pięknych miejsc). W Polsce jest łatwiej bo wystarczy się wpisać do księgi taternickiej. Fajnie byłoby kogoś poznać i mieć możliwość wspólnego eksplorowania co roku.:) Na pewno są tu osoby które chodzą z przewodnikami lub same i mają doświadczenie w tej dziedzinie? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Mikael 0 Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 Cześć! Wybieram się w przyszłym tygodniu w Tatry. Jest może ktoś chętny na wspólne wejścia? Mam w planie Tatry Zachodnie, Kopę, być może Kozi Wierch. Oczywiście wszystko zależeć będzie od warunków pogodowych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts