Skocz do zawartości

Nie samymi górami żyje człowiek ?

Mnich Admin

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, wjesna napisał(a):

Ludu oglądający filmy- pomożecie?

Pomożemy!

Tzn. nie wiem czy to trafi w Twój gust ale ostatnio odświeżyłem sobie ,,Królestwo Niebieskie,, , ,,Wielki Mur,, dość fajny okazał się polski ,, Konwój,, . Mocno klimatyczny jest ,, Tropiciel,, Podoba mi się ,,Ksiądz,, Nie jestem fanem uniwersum Predatora ,ale ostatnio obejrzałem ,,Predator Stan Zagrożenia,, i spodobało mi się. 

• Dziękuję 1

Królestwo widziałam, Wielki mur też ale Konwoju nie znam, będę szukać  gdzie to można  obejrzeć. 

Ksiądz - czy to chodzi o horror z 2011 roku? To nie, bo horrorów nie oglądam żadnych,  nawet tych ,,Grzeszników " co to niby nie są horrorem. 

4 godziny temu, wjesna napisał(a):

Ludu oglądający filmy- pomożecie?

Ja ostatnio miałam aż za dużo czasu (szpitale, rehabilitacja i inne takie głupoty😉) i postanowiłam obejrzeć wszystkie stare filmy które zrobiły na mnie kiedyś ogromne wrażenie.  Trochę tego było i są to różności bo mój gust też trochę ewoluował, ale na pewno obejrzenie większości z nich sprawiło mi wielką frajdę. Fajnie tak sobie odświeżyć starocie🙂

• Lubię to ! 2

W dniu 19.03.2026 o 17:43, Zośka napisał(a):

Ja ostatnio miałam aż za dużo czasu (szpitale, rehabilitacja i inne takie głupoty😉) i postanowiłam obejrzeć wszystkie stare filmy które zrobiły na mnie kiedyś ogromne wrażenie.  Trochę tego było i są to różności bo mój gust też trochę ewoluował, ale na pewno obejrzenie większości z nich sprawiło mi wielką frajdę. Fajnie tak sobie odświeżyć starocie🙂

To taka fajna opcja by sprawdzić,  które filmy dobrze sie zestarzaly. Gdy ja chwilę byłam.uziemiona to zobaczyłam serial pierwszy sezon ,,Jedyna".

Zdrowie już w normie?

• Lubię to ! 1

18 godzin temu, wjesna napisał(a):

Zdrowie już w normie?

Nie do końca ale przynajmniej stabilnie🙂

18 godzin temu, wjesna napisał(a):

To taka fajna opcja by sprawdzić,  które filmy dobrze sie zestarzaly

Tak i na szczęście większość starzeje się z klasą😀

• Lubię to ! 2

8 godzin temu, wjesna napisał(a):

Zdrowiej szybciutko 🙂

No właśnie chciałam za szybko i okazało się że jednak trzeba zwolnić i pozwolić organizmowi dyktować tempo. Przegiąć można szybko a potem zdrowieje się dwa razy dłużej. Miałam na te wakacje zaplanowane Dolomity ale będzie dobrze jak w ogóle gdzieś pojadę.

• Przykro mi 1

• 3 tygodnie później...

Mój Syn wkręcił się w strzelectwo , zrobił licencję sportową i sobie strzela,przy okazji zaczął kolekcjonować broń no i wyszło na to ,że po dziesięciu latach przerwy znowu mam w rękach broń a i na strzelnicy też byłem. Teraz kupił fajny egzemplarz :  fiński karabinek Mosin z roku 1928 , bicia na komorze i ogólny wygląd wskazują ,ten egzemplarz postrzelał sobie do ACZ w czasie Wojny Zimowej a  i w Kontynuacyjnej może brał udział.

Kurczę fajny jest  i pasuje do mnie 

IMG_2411.thumb.jpeg.4f83b0900a380213b03427aa1b9e1b98.jpeg

• Lubię to ! 1
  • Wow 1

W dniu 24.04.2026 o 11:54, barbie609 moder napisał(a):

Mój Syn wkręcił się w strzelectwo , zrobił licencję sportową i sobie strzela,przy okazji zaczął kolekcjonować broń no i wyszło na to ,że po dziesięciu latach przerwy znowu mam w rękach broń a i na strzelnicy też byłem. Teraz kupił fajny egzemplarz :  fiński karabinek Mosin z roku 1928 , bicia na komorze i ogólny wygląd wskazują ,ten egzemplarz postrzelał sobie do ACZ w czasie Wojny Zimowej a  i w Kontynuacyjnej może brał udział.

Kurczę fajny jest  i pasuje do mnie 

IMG_2411.thumb.jpeg.4f83b0900a380213b03427aa1b9e1b98.jpeg

Zaciągnij się do straży parku i problem kąpieli w Morskim Oku zniknie 😃 

• Haha 1

Nie wiem, czy to już tu pokazywałem, kiedyś dla tzw beki przebrałem się za carskiego pogranicznika, żeby się sfotografować na dawnej granicy z Austro Węgrami... 

IMG_20260501_194909.thumb.jpg.a28fa3192b481acbf87454eadbbf73a3.jpg

Fajna zabawa. Pan szedł z psem to się potknął i by się biedny wywalił 🙂

• Lubię to ! 3