Jędrek Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 5 godzin temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): bawię się też w rekonstrukcję średniowiecza? Ale robisz bronią czy warzysz strawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego W dniu 5.02.2026 o 21:49, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Mam mnóstwo własnych nagrań, ale żadnych zdjęć. Na razie także nie rozstrzygnęłam kwestii czy nagrania z turniejów, w celach niekomercyjnych można pokazać, bo myślałam o drugim kanale na YT o tematyce historycznej. Natomiast mogę sfotografować się w stroju, choć jeśli chodzi o ten obecny, to spodnie są dosztukowane współczesne. Ale to w tej sytuacji muszę przygotować zdjęcie, to zostawię to np. na jutro. Słowo się rzekło. Niestety nie ma sposobu, by z ręki zrobić z odległości. Ale w sumie i tak obecne spodnie nie są rekonstruktorskie, więc nie było by sensu ich pokazywać. Rękawica płytowa to żart- nie należy do tego stroju. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 21 minut temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): nie należy do tego stroju A ten strój to konkretnie jaka epoka i stanowisko/funkcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Teraz, Jędrek napisał(a): A ten strój to konkretnie jaka epoka i stanowisko/funkcja? Konkretnie XV w., stanowiska brak - redukcja etatów. ;-)) Żartowałam. Obecnie żadne - bo bez pełnego stroju nie ma się wstępu do obozu rekonstruktorskiego i pełnienia konkretnej funkcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 1 godzinę temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Konkretnie XV w. o a ja właśnie skończyłem trylogię husycką więc się zgrałoA teraz będę skakał 300 lat do tyłu i wyruszam na Ziemię Świętą, tylko medium zmieniam na film. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2 godziny temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Obecnie żadne - bo bez pełnego stroju nie ma się wstępu do obozu rekonstruktorskiego i pełnienia konkretnej funkcji. Ok, ale zapewne wiesz co to będzie docelowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 34 minuty temu, Jędrek napisał(a): Ok, ale zapewne wiesz co to będzie docelowo? Raczej było. Teraz jeżdżę sobie rekreacyjnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 8 minut temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Raczej było. Teraz jeżdżę sobie rekreacyjnie. Ok, było. Ale co to za strój miał być, tak konkretnie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 15 minut temu, Jędrek napisał(a): Ok, było. Ale co to za strój miał być, tak konkretnie? Ten obecny to po prostu piętnastowieczny z domieszką Robin Hooda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 44 minuty temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Ten obecny to po prostu piętnastowieczny z domieszką Robin Hooda. Ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego (edytowane) W dniu 5.02.2026 o 16:04, J@n napisał(a): A gdzie to oglądaliście? Może wiesz jak był tytuł oryginału? To francuski film, tytuł ,, La Montagne", linka posłałam Edytowane 8 Lutego przez wjesna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego W dniu 5.02.2026 o 05:41, Zośka napisał(a): Alpy zagrały pięknie ale reszta nie zadziałała To prawada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego dla fanów , pamiętam pierwszą edycję w Relaxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Moje Szczęście wraca z Afryki a mnie się marzy : https://demotywatory.pl/5332535/Twoja-dusza-potrzebuje-tego-a-nie-Dubaju 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Jeszcze o Małym Księciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego W dniu 16.02.2026 o 18:04, barbie609 moder napisał(a): Jeszcze o Małym Księciu Posłuchałam, ciekawa historia i dobrze opowiedziana. Zastanawiałam się nad filmem o Exuperym, tym,,...zanim powstal Mały Książe" ale nie ma jakiś rewelacyjnych opinii i nie chciałabym przeżyć rozczarowania. Widział ktoś? Roznie jest z próbami pokazania w filmie życia artysty. Lubie je ale są mniej udane i bardziej. Film o Springsteenie podobał mi się, chociaż spodziewałam się czegoś innego. Nie sprawdzałam o którym etapie jego zycia- kariery będzie, bo wydawalo mi się że na pewno Born in the USA . I mnie zaskoczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 1 godzinę temu, wjesna napisał(a): Roznie jest z próbami pokazania w filmie życia artysty. a jeśli ten artysta jest jednocześnie maniakiem adrenaliny to może być naprawdę trudne. Jak pokazać tego człowieka , jako wrażliwego artystę czy twardego pilota? Myślę,że ogólnie ze znanymi postaciami jest problem.Wydaje się ,że klasycznym przykładem jest ,,Kos,, i postać Kościuszki.Mam wrażenie,że większość ludzi odbiera go jako uduchowionego patriotę a w filmie pokazano owszem patriotę , ale jednocześnie twardego ,, psa wojny,,. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego W dniu 7.02.2026 o 21:34, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Robin Hooda Suchar mi się przypomniał: Dlaczego Robin Hud? Bo mało jad... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Aż by się chciało złapać za jakieś wiosło : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 27 Lutego Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Wróciłem właśnie z recitalu Michała Bajora w Sosnowcu. Powiem tak. Ostatnio byłem już chyba ze 20 lat temu z mamą (zresztą lubię tego Artystę, bo po prostu wyniosłem to z domu) i powiem tak... im starszy tym lepszy, naprawdę wspaniały recital, cieszę się, że poszedłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi