Skocz do zawartości

Nie samymi górami żyje człowiek ?

Mnich Admin

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.02.2026 o 21:49, Fanka natury, fanka gór napisał(a):

Mam mnóstwo własnych nagrań, ale żadnych zdjęć. Na razie także nie rozstrzygnęłam kwestii czy nagrania z turniejów, w celach niekomercyjnych można pokazać, bo myślałam o drugim kanale na YT o tematyce historycznej. Natomiast mogę sfotografować się w stroju, choć jeśli chodzi o ten obecny, to spodnie są dosztukowane współczesne. Ale to w tej sytuacji muszę przygotować zdjęcie, to zostawię to np. na jutro. 😉 

Słowo się rzekło. 🤷‍♀️🤷‍♀️ Niestety nie ma sposobu, by z ręki zrobić z odległości. Ale w sumie i tak obecne spodnie nie są rekonstruktorskie, więc nie było by sensu ich pokazywać. Rękawica płytowa to żart- nie należy do tego stroju. 😉 

IMG_E4734c.jpg

v.jpg

IMG_E4730v.jpg

• Lubię to ! 2

Teraz, Jędrek napisał(a):

A ten strój to konkretnie jaka epoka i stanowisko/funkcja? 

Konkretnie XV w., stanowiska brak - redukcja etatów. ;-)) Żartowałam. Obecnie żadne - bo bez pełnego stroju nie ma się wstępu do obozu rekonstruktorskiego i pełnienia konkretnej funkcji.

• Lubię to ! 1

W dniu 16.02.2026 o 18:04, barbie609 moder napisał(a):

Jeszcze o Małym Księciu

Posłuchałam,  ciekawa historia i dobrze opowiedziana.  Zastanawiałam się nad filmem o Exuperym, tym,,...zanim powstal Mały Książe" ale nie ma jakiś rewelacyjnych opinii i nie chciałabym przeżyć rozczarowania. Widział ktoś? Roznie jest z próbami pokazania w filmie życia artysty. Lubie je ale są mniej udane i bardziej. Film o Springsteenie podobał mi się, chociaż spodziewałam się czegoś innego. Nie sprawdzałam o którym etapie jego zycia- kariery będzie, bo wydawalo mi się  że na pewno Born in the USA . I mnie zaskoczyli.

1 godzinę temu, wjesna napisał(a):

Roznie jest z próbami pokazania w filmie życia artysty.

a jeśli ten artysta jest jednocześnie maniakiem adrenaliny to może być naprawdę trudne. Jak pokazać tego człowieka , jako wrażliwego artystę czy twardego pilota?  

Myślę,że ogólnie ze znanymi postaciami jest problem.Wydaje się ,że  klasycznym przykładem jest ,,Kos,, i postać Kościuszki.Mam wrażenie,że większość ludzi odbiera go jako uduchowionego patriotę a w filmie pokazano owszem patriotę , ale jednocześnie twardego ,, psa wojny,,.

• Lubię to ! 2

Wróciłem właśnie z recitalu Michała Bajora w Sosnowcu. Powiem tak. Ostatnio byłem już chyba ze 20 lat temu z mamą (zresztą lubię tego Artystę, bo po prostu wyniosłem to z domu) i powiem tak... im starszy tym lepszy, naprawdę wspaniały recital, cieszę się, że poszedłem. 

• Lubię to ! 2