Skocz do zawartości

Bieżące informacje

tatromaniak

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, barbie609 moder napisał(a):

Hmm...wychodzi na to, ze konsultacje były tak tajne,  że sami konsultujący nie wiedzieli że udzielają  konsultacji.

Edytowane przez wjesna
  • Lubię to ! 1
  • Haha 2

9 godzin temu, pmwas napisał(a):

I co na to łowcy wschodów  i zachodów słońca?

Często zdarzało sie Wam spotkać strażników? W Tatrach spotkałam ich 2 razy  - przy Pięciu Stawach i Gęsiej.  W Bieszczadach raz - chciał sprawdzić bilet ale nie miał żadnej legitymacji więc nie wiem czy to był pracownik parku czy nie i raz w Gorcach, też sprawdzal czy mam bilet. I to chyba wszystko 

• Lubię to ! 2

4 godziny temu, wjesna napisał(a):

I co na to łowcy wschodów  i zachodów słońca?

Do mnie nawet parę razy dzwonili ze straży (a dzwonili, bo miałem numer podany na maxmodels, jak i zdjęcia z Tater wrzucone tamże) 😜 

I było to z dekadę temu... więc nihil novi 😜

Bardziej jestem ciekaw ile musieliby wydać na oprogramowanie do analizy treści, by obalić tezę, iż jest to przecież generatywny model obrazu 🤷‍♂️

Edytowane przez Q'bot

1 godzinę temu, Q'bot napisał(a):

Bardziej jestem ciekaw ile musieliby wydać na oprogramowanie do analizy treści, by obalić tezę, iż jest to przecież generatywny model obrazu

nie wiem ale jak będą chcieli to udowodnią. A istnieje takie zjawisko,że im bardziej klient rżnie cwaniaka tym bardziej zawzięty robi się gliniarz. Przynajmniej ja tak miałem. . A w kwestii TPN najwyższa pora przestać jojczeć tylko wziąć się za robotę.

• Lubię to ! 1

Niestety możliwości kontrolowania ludzi jest coraz więcej i powoli zaczynamy żyć sobie w czasach wolności, w których jeśli robisz to, co wolno, to wolno ci wszystko 😉

Nie żebym byl jakimś anarchistą, czy cos, ale ja tam lubię jak robię co chcę i nikt mnie nie śledzi i nie przeszkadza 😉

1 godzinę temu, wjesna napisał(a):

na czym.polega ich praca? 

praca straży parku powinna polegać na wyłapywaniu wszelkich ,, turystów,, w obszarze parku. Oczywiście wchodzą w to również kłusole i złodziej drewna. Niestety w mojej ocenie są mało widoczni w zakresie zwykłych wykroczeń porządkowych.

50 minut temu, pmwas napisał(a):

Niestety możliwości kontrolowania ludzi jest coraz więcej i powoli zaczynamy żyć sobie w czasach wolności, w których jeśli robisz to, co wolno, to wolno ci wszystko 😉

Nie żebym byl jakimś anarchistą, czy cos, ale ja tam lubię jak robię co chcę i nikt mnie nie śledzi i nie przeszkadza 😉

,,Człowiek jest wolny jak ptak w klatce” - Johann Kaspar Lavater

• Wow 1

16 minut temu, barbie609 moder napisał(a):

praca straży parku powinna polegać na wyłapywaniu wszelkich ,, turystów,, w obszarze parku. Oczywiście wchodzą w to również kłusole i złodziej drewna. Niestety w mojej ocenie są mało widoczni w zakresie zwykłych wykroczeń porządkowych.

A widzisz, przypomniało mi się, że na Słowacji raz spotkaliśmy strażnika. Stał samochód oznaczony jako należący do kogoś zajmującego się przyroda. Przyjechał strażnik i zrobił zdjęcie auta. Zapytaliśmy o to i powiedział, że to są przyrodnicy, którzy mają pozwolenie na wjazd ale musi sprawdzić w systemie numer rejestracyjny i po to robi zdjęcia.  Potem  przyszedł do tego auta właściciel, z aparatem fotograficznym. Udało mu się jelenia  tym aparatem ustrzelic co też nam pokazał.

• Lubię to ! 1