Jump to content

Tatrzańska zabawa: czy zdarzyło Ci się :)

Recommended Posts

18 minut temu, Luk_ napisał:

Dolinki nie mam. Ale w przerwie od bardziej ambitnego chodzenia lubię wejść na Ciemniak lub Halę Stoły ?

Był swego czasu pomysł wprowadzenia hulajnóg elektrycznych na asfalcie do MOKa. Korzystalibyście z takiego rozwiązania?

Chyba nie....za dużo ludzi A nie jestem dobra w slalomie.

A gdyby były meleksy zamiast koni do Moka to jeździli byście nimi ?

• 2 weeks later...
  • Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@tatromaniak Dzięki! Podobnie, jak i Tobie zależy mi, żeby forum hulało, a wszyscy jego użytkownicy czuli się tu dobrze, dzielili się swoimi pasjami i doświadczeniami, a jeśli mieliby się w czymś różn

Drapak dla kota ? Znaleźliście kiedyś kask do hokeja w górach, bo ja ostatnio i owszem ?

Kto jest za tym, żeby Kacha pozostała z nami, niech da lajka ?

Posted Images

1 minutę temu, Luk_ napisał:

Myślę, że tak. Jak dla mnie mogłaby funkcjonować taka kolejka jak w Chochołowskiej ?

Bierzecie wszelkiego rodzaju przewodniki itp. na wycieczkę górską by poznać lepiej historię miejsca w którym jesteście?

Na wycieczkę to nie, ale zwykle wieczorem po wycieczce czytam o miejscu w którym byłam.

• Like ! 1
  • 3 weeks later...
2 minuty temu, Luk_ napisał:

Czy zbieracie śmieci na szlaku po innych turystach?

Czasem zbieram, szczególnie jakieś butelki lub papierki po batonikach. Tych ukrytych pod skałami nie chce mi się wyciągać :P 

Czy kiedyś turysta na szlaku/w schronisku poprosił Cię o jedzenie?

• Like ! 1
4 godziny temu, Luk_ napisał:

Umawiacie się na wyjścia w góry z ludźmi, których przypadkowo poznaliscie na szlaku?

Nie zdarzyło mi się ale kiedyś wracałam z dziewczyną która wracała sama bo kolega poszedł dalej a ona już nie miała siły.

Wolicie wcześniej zacząć i szybciej zejść czy raczej pospać i chodzić do późna ?

21 minut temu, Zośka napisał:

Wolicie wcześniej zacząć i szybciej zejść czy raczej pospać i chodzić do późna ?

Dla mnie im wcześniej tym lepiej. Zazwyczaj latem i jesienią najlepsza pogoda jest rano. 

Czy złamał(a)byś przepisy/prawo żeby pojechać w Tatry? (np. zamknięte szlaki przez koronawirusa). 

• Like ! 1
5 minut temu, Mateusz Z napisał:

Czy złamał(a)byś przepisy/prawo żeby pojechać w Tatry? (np. zamknięte szlaki przez koronawirusa). 

Jakby do tej pory nie otwarli to chyba bym coś pokombinowała?

Czy zdarzyło się wam zawrócić z jakiegoś szlaku ze względu na dużą ilość ludzi /zatory/długie czekanie ?

15 minut temu, Luk_ napisał:

Robiliście za nosicza w Tatrach Słowackich w zamian za herbatkę (czy co oni tam oferują)?

Nie ale czasem chętnie bym się wdrapała na to nosidło żeby to mnie ktoś wniósł ?

Jest taki szlak/szczyt który omijacie z daleka i nie chcecie na niego iść ?

9 godzin temu, Luk_ napisał:

Zaznaczanie na mapie, zapisujcie albo w inny sposób zaznaczacie miejsca w których byliście?

Nie. Nie wpadło mi to do głowy.

Który szczyt z WKT z tych niedostępnych szlakiem chcielibyście zdobyć ?

12 minut temu, Luk_ napisał:

Lodowy ?

A na który szczyt najchętniej wracacie i dlaczego?

Pewnie zaskoczę, ale na Nosal. Z sentymentu. To mój pierwszy, tatrzanski szczyt, na który wlazłem, mając lat kilka...

Miejsce w Tatrach, gdzie - metaforycznie - wszystko się zaczyna i wszystko się kończy? 

• 1 month later...
23 minuty temu, RudaMaRysia napisał:

Czy zdarzyło Wam się również dostać reprymendę od kogoś na szlaku? 

Tak. Pan który zatrzymał się na moich plecach powiedział z wyrzutem " nie stawaj tak gwałtownie bo komuś z tyłu krzywdę zrobisz"?

A Wam zdarzyło się być potrąconym ?

• Haha 1
39 minut temu, RudaMaRysia napisał:

Czy spotkaliście w górach kogoś dziwnego ? ?

Może nie dziwnego ale zadziwiającego. Gdzieś w okolicach Buczynowych Turni mijały mnie 2 zakonnice które szły dużo szybciej ode mnie chociaż musiało im być okropnie niewygodnie w tych długich habitach. 

A Was co najbardziej zadziwiło na szlaku ?

1 hour ago, RudaMaRysia said:

Czy zdarzyło Wam się zdjąć buty i dreptać po tatrzańskiej trawie? 

Czasem trzeba zmienić skarpetki, więc tak. Przez jakieś 2-3 minuty obok strumienia/stawu.

Edited by Q'bot
8 godzin temu, Q'bot napisał:

Da, da...

Skoro już jesteśmy w temacie ubrań - to czy ktoś porzucił w górach element garderoby umyślnie? ;>

Nie wiem, czy zostały porzucone, czy zgubione, ale między schroniskiem na Chochołowskiej a parkingiem wyparowały klapki mojego syna ???... (przestały się podobać...???). 

Co najdziwnieszego ( najmniej potrzebnego) dźwigaliście w plecaku???

Edited by jaaga76
  • Haha 1
Dnia 1.09.2020 o 18:24, jaaga76 napisał:

Co najdziwnieszego ( najmniej potrzebnego) dźwigaliście w plecaku???

Ładowarkę do baterii aparatu. Nie wiem po co ani dlaczego?

Zdarzyło się wam kiedyś zamienić coś (np.kijki, termos rękawiczki) przy pakowaniu i wracać z tym potem do schroniska żeby oddać ?

15 minutes ago, RudaMaRysia said:

Czy zdarzyło Wam się zanurzyć w górskim potoku? ?

Ablucja, zwłaszcza latem czasami bywa konieczna ;] Choć nie wiem czy jakiś potok pozwala na zanurzenie się w pozycji pionowej? Bo jeśli po pas to owszem.

Ładowarkę do aparatu czasami nosiłem, lecz teraz wolę taszczyć po prostu akumulatory. Ile Wy ich nieśliście maksymalnie? ^^