Jump to content

Tatrzańskie przysmaki, czyli co najbardziej lubimy jeść na szlaku :)

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś obiad w górach jadłem... z reguły to zabieram maksymalnie kaloryczne produkty ze sklepu i napieram ?

Takim posiłkiem pożegnała mnie najcudowniejsza ekipa z Roztoki. Tak, też ich kocham ❤️❤️❤️  

Gorczański przysmak z Łapsowej Polany?

Posted Images

• 2 weeks later...
Guest Kacha
1 godzinę temu, Mnich Moderator napisał:

Roztokowa borowikowa. Poezja w ustach. @Kacha opróżniła talerz w mgnieniu oka ? 

7DF05E2D-71A9-4F2D-B318-0F9FA620C8CF.jpeg

Potwierdzam! ?

Najlepsza borowikowa, jaką kiedykolwiek jadłam. 

Swoją drogą... Pierwszy raz byłam w Roztoce. I zakochałam się w tym miejscu. Jest cudnie! Jak tylko będę w Tatrach, będę tam zaglądać ?

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Wczoraj pierwszy raz w życiu, dotarłam wreszcie do Roztoki (nie mogę się nadziwić że nie byłam tu nigdy) ?? Piękne miejsce, mieliście rację że Roztoka jest super? Ma klimat schroniska, to prawda! Bardzo ciekawie to wygląda bo jest środek sezonu, nad Mokiem tłumy a tu kilka kroków dalej i cisza spokój, trochę ludzi, miła obsługa no i pyszne jedzonko? Borowikowa jest ekstra?

IMG_20200710_151814-01.jpeg

• Like ! 7

@vatra, a nie mówiłem. Nie ma bardziej kameralnego i klimatycznego schroniska w tej części globu, jak nasza ukochana Roztoczka. I choć czuję już przesyt kierunkiem Morskie Oko, albo Piątka, to i tak w najbliższy piątek melduję się w Roztoce. 

A propos borowikowej; znam takich, którzy kupują ją na wynos i słoikach wiozą dla najbliższych. Prawda @Tomek82? ? 

• Like ! 2
Dnia 12.07.2020 o 08:04, Mnich Moderator napisał:

A propos borowikowej; znam takich, którzy kupują ją na wynos i słoikach wiozą dla najbliższych. 

Ja jutro wejdę specjalnie na borowikową. Jak dam radę to zjem nawet dwie?

• Like ! 2
  • Haha 2
Dnia 11.07.2020 o 15:52, vatra napisał:

Wczoraj pierwszy raz w życiu, dotarłam wreszcie do Roztoki (nie mogę się nadziwić że nie byłam tu nigdy) ?? Piękne miejsce, mieliście rację że Roztoka jest super? Ma klimat schroniska, to prawda! Bardzo ciekawie to wygląda bo jest środek sezonu, nad Mokiem tłumy a tu kilka kroków dalej i cisza spokój, trochę ludzi, miła obsługa no i pyszne jedzonko? Borowikowa jest ekstra?

@vatrajak Tyś się uchowała ? ??  

• Haha 2