Maciej 0 Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Kilka szczytów w sezonie letnim juz za mną jednak od dawna zastanawiam się nad zimowym wejściem. Czy wybiera się ktoś w lutym/marcu w Tatry i chętnie przyjąłby jedną osobę aby pokazać zimowe wejścia? Jesli nikt by się taki nie znalazł to od jakich szczytów zimą najlepiej zacząć? I jeszcze jedno pytanie Co sądzicie o kursie zimowym z portalem tatrzańskim? Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 391 Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 Byc może ja się wybieram w lutym z dziewczyną aczkolwiek to zależy od kilku czynników. na początek polecam sie przejśc z chochołowskiej na Grzesia i Rakoń 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,428 Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 Ja też na pierwsze wyjście szczytowe zimowe byłam na Grzesiu. Gęsia Szyja też jest spoko na początek. Wybieram się na koniec lutego, to się może gdzieś spotkamy na szlaku. Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,428 Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 @Jacek dzięki ?. Szlaki z Twojego poprzedniego posta planuję w tym roku. I naukę używania czekana jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Nu81 184 Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 (edited) Chyba jadę jutro się przejść na Wołowiec przez Grzesia. Zapowiadają super pogodę ? Edited January 23, 2020 by Nu81 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Nu81 udanej wycieczki ? Quote Link to post Share on other sites
Nu81 184 Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 49 minut temu, Nu81 napisał: Chyba jadę jutro się przejść na Wołowiec przez Grzesia. Zapowiadają super pogodę ? Kurde zapomniałem, że skoki narciarskie w Zakopanem są w ten weekend (w piątek już kwalifikacje). Przeraża mnie wizja zakorkowanych dojazdówek ? Ech, chyba trzeba zmodyfikować plan i na rozruch wejść na Babią. Kochane Taterki będą musiały poczekać na następne okno pogodowe ? Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,384 Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 5 minut temu, Nu81 napisał: Kurde zapomniałem, że skoki narciarskie w Zakopanem są Przez dwa najbliższe dni pogoda faktycznie ma być super ale na skokowy weekend nie radzę pchać się do Zakopanego. Byłam w czasie letniego Grand Prix bo też zapomniałam i wolałabym już tego nie widzieć na żywo? Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,254 Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Jestem obecnie w Zakopanem ? jak narazie nie widać tutaj wzmożonego ruchu.... Jak będzie jutro i w sobotę... zobaczymy ? W niedzielę wyjeżdżam więc mam nadzieje szaleństwa nie odczuć na skórze ? 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,384 Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 @Anuś życzę Ci udanego weekendu i super górskich przeżyć! 1 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,254 Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 25 minut temu, vatra napisał: @Anuś życzę Ci udanego weekendu i super górskich przeżyć! Dziękuję ☺ 1 Quote Link to post Share on other sites
Nu81 184 Posted January 25, 2020 Share Posted January 25, 2020 Dnia 23.01.2020 o 21:50, Nu81 napisał: Kurde zapomniałem, że skoki narciarskie w Zakopanem są w ten weekend (w piątek już kwalifikacje). Przeraża mnie wizja zakorkowanych dojazdówek ? Ech, chyba trzeba zmodyfikować plan i na rozruch wejść na Babią. Kochane Taterki będą musiały poczekać na następne okno pogodowe ? Jak powiedziałem tak zrobiłem. Zimowa Babia Góra - done ? 7 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,254 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 Hey ? Udało się!!! ? Fotki z piątkowej Gesiej ? Było mega, pogoda rewelacyjna a widoki powaliły na kolana. Właściwie było to moje pierwsze wyjście zimowe do tego samotne tym razem i powiem wam, że napewno nieostatnie. Zimowe Tatry są olśniewające... 5 1 Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 391 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 Gratulacje dla Was, piekne zdjęcia, aż chce się w Taterki, ale najpierw sesja depresja 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,254 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 3 godziny temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: Gratulacje dla Was, piekne zdjęcia, aż chce się w Taterki, ale najpierw sesja depresja Na depresję Tatry najlepsze ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Agunia 141 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 Byłam na Gęsiej Szyi tylko raz, jedyne co pamiętam to błoto i mgłaaa... Ale jeśli rzeczywiście widoki są takie jak na fotkach to aż się wybiorę ? ? 2 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,384 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 Dzisiejsza Bielovodska Dolina! Było pięknie ? 7 Quote Link to post Share on other sites
Agunia 141 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 @vatra, super klimat. Jak widać, dzikie tłumy w dolinie ? 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,384 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 22 minuty temu, Agunia napisał: @vatra, super klimat. Jak widać, dzikie tłumy w dolinie ? To miejsce to fenomen? Tutaj nigdy nie ma dzikich tłumów! Moja ulubiona❤️ Quote Link to post Share on other sites
Agunia 141 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 @vatra, może dlatego, że nie ma tam schroniska jak w dolinie "przez ścianę"? ? Swoją drogą, brakuje mi tam schroniska, mogłoby być, zwłaszcza że to relatywnie długa dolina. 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,428 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 Brak schroniska to raz, dwa to myślę, że z tych tłumów idących nad Morskie Oko, to tak z 80 procent pewnie nie ma pojęcia o istnieniu szlaku Doliną Białej Wody. 1 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,315 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 11 minut temu, Fibi napisał: ....myślę, że z tych tłumów idących nad Morskie Oko, to tak z 80 procent pewnie nie ma pojęcia o istnieniu szlaku Doliną Białej Wody. I niech tak zostanie na zawsze !!! 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 40 minut temu, vatra napisał: To miejsce to fenomen? Tutaj nigdy nie ma dzikich tłumów! Moja ulubiona❤️ Jakoś ta dolina nigdy nie należała do moich ulubionych ale trzeba było chodzić jakoś na Polski Grzebień czy Rohatkę więc się szło a teraz pierwszy raz zachciało mi się tam iść. Nie wiem czy to zasługa tego śniegu, którego na nizinach brak tej zimy czy super widok na Twoim zdjęciu ale chyba niedługo skuszę się na spacer...? Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,384 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 4 minuty temu, Artur S napisał: I niech tak zostanie na zawsze !!! Dzięki @Artur S ? Też myślę że nie trzeba zaludniać wszystkich miejsc w Tatrach, zwłaszcza takich jak Bielovodska! 2 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,384 Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 (edited) 1 godzinę temu, Nobody napisał: Jakoś ta dolina nigdy nie należała do moich ulubionych ale trzeba było chodzić jakoś na Polski Grzebień czy Rohatkę więc się szło a teraz pierwszy raz zachciało mi się tam iść. Nie wiem czy to zasługa tego śniegu, którego na nizinach brak tej zimy czy super widok na Twoim zdjęciu ale chyba niedługo skuszę się na spacer...? Bielovodska o każdej porze roku jest śliczna! Zależy też kto co lubi i czego szuka. Dzisiaj było naprawdę super! Spotkaliśmy może cztery osoby na szlaku. Cisza, spokój, iskrzący się w słońcu śnieg, szumiący potok pełen kamieni w śnieżnych czapach... błękitniutkie niebo... niesamowite widoki...??? No i oczywiście super towarzystwo ? Edited January 27, 2020 by vatra 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts