Lexi 497 Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Mój pierwszy szlak?...nie pamiętam ........pamiętam natomiast doskonale jaki "dym" był po powrocie z gór do domu po zmroku już - lata 70' ...6 - 7 lat miałem.... ? Czesiek też baty dostał...on starszy był o rok - kwatery teraz wynajmuje pod skocznią w Zakopcu. Wszyscy myśleli ze nas "czarna wołga" porwała. ? 10 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,410 Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 5 minut temu, Shear napisał: jak wyglądały takie buty https://www.wgl.pl/buty-pionierki-traperki.html model z lat dawnych różnił się w szczegółach Quote Link to post Share on other sites
aye8 80 Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 @Zakochana w górach czytam o Twoim pierwszym razie w Tatrach i uśmiecham się bo mój był taki sam....no może z jednym wyjątkiem bo bez pierwszej miłosci ? I parę lat później bo ja w lipcu 2014. Przyjechałam z grupą na tydzień do Białki Tatrzańskiej tak tylko na odpoczynek biesiadę i relaks w termach..... Nie było planów wędrówki bo ekipa raczej nie chodząca po górach Ale zdażył się wyjątek i pewnego dnia spontanicznie zostawiajac resztę grupy wybraliśmy się we 3 na wędrówkę....i była to trasa Palenica Białczańska D5SP Świstówka MO Palenica....to był najwspanialszy dzień mojego urlopu i tylko te Tatrzańskie chwile zachowałam w pamięci....? Potem były jeszcze inne górki.....a w Tatry powróciłam we wrześniu 2016 na najcudowniejsze 3 dni ever i to wtedy tak naprawdę zaczęłam je poznawać i zakochałam się w Nich bez pamięci ? Poniżej parę nieudolnych fotek z pierwszego razu....z sentymentem do nich powracam ? 10 Quote Link to post Share on other sites
ania71wro 281 Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 Dnia 14.03.2022 o 12:07, barbie609 napisał: https://www.wgl.pl/buty-pionierki-traperki.html model z lat dawnych różnił się w szczegółach Och, te są całkiem gustowne, moje były obrzydliwe, brązowe, sztywne, ale wiedziałam, że mam się cieszyć, że są. No to się cieszyłam. W tamtych czasach nie patrzyło się na strój, bo wszyscy mieli to samo. 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,410 Posted March 16, 2022 Share Posted March 16, 2022 (edited) 11 godzin temu, ania71wro napisał: bo wszyscy mieli to samo. Nie do końca , jako mieszkaniec Królewskiego Miasta Nowy Targ byłem w nieco uprzywilejowanej pozycji i po górach śmigałem w tzw kombinackich traperach. Pionierki zaś nosiłem przy oficjalnych wystąpieniach jako instruktor ZHP i jako regulaminowe obuwie w ramach szkolenia Przysposobienia Obronnego plakietka z munduru PO z motywem górskim oczywiście no ale koniec offtopic bo nas moder pogoni w góry , jak już kiedyś pisał, a pogoda nie za bardzo. Edited March 16, 2022 by barbie609 7 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts