Gieferg 286 Posted July 7, 2021 Share Posted July 7, 2021 (edited) Ponieważ ekipa mi się wykrusza, a na niektóre interesujące mnie trasy i tak nie bardzo było z kim iść, spróbuję z tej strony. Więc tak: Interesują mnie jednodniówki z wyjazdem o dowolnej godzinie porannej (wyjazdy o 3-4 rano nie są mi obce, zdarzało się i o północy) i powrotem w tym samym dniu, przy czym sam jestem niestety "niezmotoryzowany". Po Tatrach chodzę na spokojnie, żadnych rekordów czasowych, żadnego gonienia (chyba, że ktoś się strasznie wlecze ?). Sportowcem-wyczynowcem nie jestem, zazwyczaj robię czasy "tabliczkowe" i nic ponadto (wejście na Rysy z Palenicy zajęło mi 6h, wliczając postoje). Jak już przeznaczam dzień na góry, to przeznaczam dzień na góry, powroty o 15-tej i stanie w korkach mi się nie uśmiechają. Lubię porobić zdjęcia i wszystko filmować, więc kto się ze mną wybiera może liczyć na fotki i półgodzinny film z podłożoną muzyką, zmontowany z 60-70 minut materiału (filmy wrzucam do netu tylko za zgodą osób, które się na nich znalazły). Skrót z przykładowego filmu: Doświadczenie - patrz: sygnaturka. Aktualnie interesują mnie nieco trudniejsze trasy na które nie mam się z kim wybrać takie jak - Przełęcz pod Chłopkiem/Czarny Mięgusz, Orla Kozi-Granaty (na resztę Orlej się nie piszę) czy np. Rohacze. Jakby przypadkiem ktoś z okolic Katowic/Sosnowca/Dąbrowy Górniczej, lub skądś, skąd się jedzie do Zakopca przez te okolice miał ochotę na tego typu wyjazdy, możemy gadać ? Edited July 17, 2021 by Gieferg 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,844 Posted July 7, 2021 Share Posted July 7, 2021 (edited) Jam z tej trzeciej wsi, którą wymieniłeś ? Choć nasze górskie targety nieco się rozmijają. Wyruszam w Tatry po zdjęcia, zwiedzanie odbywa się niejako przy okazji, jeśli nagrywam jakieś video, to raczej timelapse'y, wlokę się czasami dwukrotnie dłużej aniżeli na tabliczce napisali i z reguły omijam szczyty, gdyż z nich widać światła okolicznych miast - więc tym samym łażę po dolinach ? A o 3-4 rano to się powoli staczam z piwem w ręku z gór do cywilizacji i mijam dziwnych człowieków, którzy dopiero wchodzą pod górkę... Edited July 7, 2021 by Q'bot Quote Link to post Share on other sites
Gieferg 286 Posted July 7, 2021 Author Share Posted July 7, 2021 (edited) No ja też z tej trzeciej ? Cytat Choć nasze górskie targety nieco się rozmijają. No tak trochę, bo u mnie to zdjęcia są jednak tylko przy okazji, a szczyty i film priorytetowe, ale moje filmy (i zdjęcia w sumie też) polegają (głównie, choć nie tylko) na filmowaniu ludzi w górach. Po ciemku nie chodzę (tzn planowo było tylko raz - start na Rysy, a tak to sie zdarza, że nie zdążę zejść w porę). Ogólnie inna bajka ? Edited July 7, 2021 by Gieferg Quote Link to post Share on other sites
Andrzejb 46 Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 Podbijam! Również interesują mnie jednodniowe wypady w tym sezonie. Z tym że jadę aż z Poznania, po drodze mogę zachaczyć Katowice. Najbliższy planowany wyjazd 23.07. @Gieferg daj znać jak będzies zainteresowany ? Quote Link to post Share on other sites
Gieferg 286 Posted July 12, 2021 Author Share Posted July 12, 2021 (edited) Wszystko zależy od tego jaki cel masz na oku, czy pogoda dopisze i czy dostanę wtedy dzień wolnego bo wg grafiku jestem w robocie (tylko musiałbyś o DG zahaczyć). Edited July 12, 2021 by Gieferg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts