wjesna Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Doliną Wielicką szło sie całkiem fajnie, pogoda ładne, potok szumiał. Wraz z wysokością przybywało udeptanego śniegu na szlaku, ale dało się go przejść bez raczków. Posiedzielismy trochę przy stawie, bo słońce ładnie świeciło, ludzi niewiele a widoki- jak to w górach- przepiękne. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia @wjesna ludzie jacyś byli czy tak pusto jak na zdjęciach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 18 godzin temu, Zośka napisał(a): @wjesna ludzie jacyś byli czy tak pusto jak na zdjęciach? Nie było wiele ludzi, nawet przy samym stawie. I wszyscy jacyś tacy zdyscyplinowani, bo ścieżka wzdłuż stawu była zagrodzona patykiem i nikt go nie przekroczył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Lubię to miejsce, ale gdyby zniknął ten cholerny kloc z całą resztą betonowej tzw. infrastruktury, byłoby tam o wiele piękniej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 4 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja Dopisze tu wczorajszy Batyżowiecki Staw. Parking w Tatrzańskiej Polance, początkowo szlakiem jak na Wielicki,w stronę którego szło więcej osób, a potem odbilismy w stronę Batyzowskiego. Cicho, spokojnie, słonecznie. Ładnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja 6 godzin temu, wjesna napisał(a): Batyżowiecki Staw Tak się jakoś złożyło że było pierwsze miejsce które odwiedziłem po słowackiej stronie, chyba w 1998 roku. Z tym że wchodziłem wtedy z Wyżnich Hagów. Pamiętam że był sakramencki upał, ledwo szedłem, a po drodze wyprzedził mnie idący żwawym krokiem słowacki emeryt wyglądający jakby prosto z kościoła poszedł na mały spacer w góry. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja 24 minuty temu, Jędrek napisał(a): wchodziłem wtedy z Wyżnich Hagów. Mnie jakieś 10 lat temu wyprzedziło tam dwóch emerytów, którzy co prawda wyglądali na emerytowanych komandosów ale mieli chyba po 100 lat 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja 14 minut temu, Zośka napisał(a): Mnie jakieś 10 lat temu wyprzedziło tam dwóch emerytów, którzy co prawda wyglądali na emerytowanych komandosów ale mieli chyba po 100 lat Być może wchodzili tam codziennie, ot tak dla utrzymania formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja 20 minut temu, Zośka napisał(a): ale mieli chyba po 100 lat może razem mieli tyle , jak idę z @Werniks to razem mamy 125 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Maja Udostępnij Opublikowano 7 Maja W dniu 4.05.2026 o 21:04, barbie609 moder napisał(a): może razem mieli tyle , jak idę z @Werniks to razem mamy 125 We trzech mielibyśmy 184 ... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 20 godzin temu, Jędrek napisał(a): We trzech mielibyśmy 184 ... Dołączę i przebijemy dwie setki z dużą nawiązką 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinox Opublikowano 9 Maja Udostępnij Opublikowano 9 Maja (edytowane) @wjesna który parking (ten oficjalny ? tam się chyba kod QR skanuje ) i za ile? Wybieram się w tamte strony pod koniec czerwca Edytowane 9 Maja przez zinox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 3 godziny temu, zinox napisał(a): @wjesna który parking (ten oficjalny ? tam się chyba kod QR skanuje ) i za ile? Wybieram się w tamte strony pod koniec czerwca Ten oficjalny jest drogi 15 euro. I tak, skanuje się kod. To tam nie stałam Bez płacenia jest przy drodze głównej, na kilka samochodów. Jesli tam nie ma miejsca to drugi jest przy stacji elektriczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinox Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) niby na mapach googla jest info że jest tam parking https://www.google.com/maps/place/Bezplatné+parkovisko/@49.1228371,20.1849472,97m/data=!3m1!1e3!4m15!1m8!3m7!1s0x473e26a0870b2f2b:0xa00f7d44d2f8770!2sTatrzańska+Polanka,+062+01+Wysokie+Tatry,+Słowacja!3b1!8m2!3d49.1232591!4d20.1856022!16s%2Fg%2F12xq06d7h!3m5!1s0x473e270007937975:0x2b9dc716ea551f88!8m2!3d49.1228842!4d20.1849693!16s%2Fg%2F11w9rbntl2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDUwNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D ale jak tam byłem ostatnio (w zeszłym roku) to nigdzie znaków o parkingu nie widziałem , za to znaki zakazu a i owszem Z tego wszystkiego na dziko "przytuliłem się " do barierki na kawałku prostej przed skrętem w prawo (za innymi co tam parkowali) Edytowane 10 Maja przez zinox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 10 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja @zinoxtak, to ten parking, potwierdzam, ze jest. Widac tez ten drugi kolo stacji. I są jeszcze miejsca po skręcie w prawo w stronę płatnego parkingu, to wzdłuż drogi do sanatorium też stały auta i nie było tam żadnego zakazu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi