Pyton Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2025 (edytowane) Cześć, to znowu ja! W sobotę pojechałem ponownie z PTTK Rybnik na 1-dniowy wyjazd w góry, ale tym razem pierwszy raz zawitałem w Zachodnie Tatry. Dość sporo chłodzenia pod górę na trasie, która była, ale dla widoków było warto. Wiatr idealnie na górze współgrał przy tym cieple, ale tak czy siak wróciłem nieco spalony.. mimo, że filtr od słońca był użyty. Ludzi nie było za dużo ku mojemu zaskoczeniu, bo był w końcu długi weekend, ale to i dobrze. Dodatkowo na szczycie Salatina była pewna grupka ludzi ze skarbonką i częstowała serem, kiełbasą oraz piwem z beczki za (piwko za co łaska). Jak się dowiedziałem, to co roku są na innym szczycie Niżej trasa oraz kilka zdjęć (może nieco zdjęć jeszcze dodam potem, bo muszę wielkość plików zmniejszyć) Przebieg trasy: Parking pod Spálenou – Predný Salatín - Brestova – Salatín 2048 m n.p.m. - Brestova - Sedlo Pálenica - Zuberec Edytowane 17 Sierpnia 2025 przez Pyton 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2025 2 minuty temu, Pyton napisał(a): ponownie z PTTK Rybnik widzę,że macie tam aktywną ekipę , pogratulować . A co do ilości ludzi to na Słowackiej stronie jest nieco luźniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Super wycieczka. Ale o tym 4 godziny temu, Pyton napisał(a): Dodatkowo na szczycie Salatina była pewna grupka ludzi ze skarbonką i częstowała serem, kiełbasą oraz piwem z beczki za (piwko za co łaska). Jak się dowiedziałem, to co roku są na innym szczycie slysze pierwszy raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyton Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2025 (edytowane) 18 godzin temu, barbie609 moder napisał(a): widzę,że macie tam aktywną ekipę , pogratulować . A co do ilości ludzi to na Słowackiej stronie jest nieco luźniej. No muszę Ci powiedzieć, że odkryłem te wyjazdy niedawno, a oddziały PTTK są w wielu miastach, ale nie wszędzie są tak atrakcyjne. W Rybniku właśnie dużo fajnych wycieczek jest na 1 dzień, czy kilka, a przede wszystkim ludzie są w porządku. Nawet jadąc tak jak ja, czyli solo nikogo nie znając wracam z nowymi znajomościami. Jeżdżą osoby co chodzą po górach, więc i tempo marszu jest przyzwoite i nie ma zbyt dużo postojów, a dodatkowo przewodnicy są miejscowi, że sporo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, czy poznać topografię Tatr. 14 godzin temu, wjesna napisał(a): Super wycieczka. Ale o tym slysze pierwszy raz Też byłem zaskoczony, niżej wstawiam baner jaki był obok. Dodatkowo udało mi się dowiedzieć, że zbierali na remont szlaków tym sposobem i na szczycie byli tylko 16.08, co roku są w innym miejscu. Jeszcze kilka zdjęć z wyprawy: Edytowane 18 Sierpnia 2025 przez Pyton 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Wyjście z przewodnikiem jest przyjemne, właśnie tak jak piszesz @Pyton można się od niegodwiele dowiedzieć. Ale w grupie trzeba lubic chodzić, ja chyba jakas aspołeczna jestem, bo nie lubię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyton Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2025 2 godziny temu, wjesna napisał(a): Wyjście z przewodnikiem jest przyjemne, właśnie tak jak piszesz @Pyton można się od niegodwiele dowiedzieć. Ale w grupie trzeba lubic chodzić, ja chyba jakas aspołeczna jestem, bo nie lubię. W pełni rozumiem, bo sam najbardziej lubię chodzić solo i głównie też tak chodzę, ale czasem dla odmiany grupowo też fajnie : D 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2025 3 godziny temu, wjesna napisał(a): Wyjście z przewodnikiem jest przyjemne, właśnie tak jak piszesz @Pyton można się od niegodwiele dowiedzieć. Ale w grupie trzeba lubic chodzić, ja chyba jakas aspołeczna jestem, bo nie lubię. Ja tak samo, zresztą chyba stresowałoby mnie że trzeba dostosować tempo do innych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi