Pyton Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Hej! Powróciłem w Tatry po miesiącu (09.08.25), ale tym razem nie jak ostatnim razem chodząc solo, a z wyjazdu organizowanego przez PTTK Rybnik jako wycieczka jednodniowa na Zadni Granat. Szkoda jedynie, że całych granatów się nie zrobiło, ale przynajmniej kolejny punkt na mojej liście do realizacji będzie. Samo wejście na Zadni dało ładny wycisk wchodząc od Koziej Dolinki, wspinając się ciągle pod górę, ale dla takich widoków było warto. Pogoda była natomiast idealna w porównaniu do mojej ostatniej wędrówki wśród alertów powodziowych Przebieg całej trasy; Brzeziny - schronisko Murowaniec - Czarny Staw Gąsienicowy - Zmarzły Staw - Zadni Granat. Powrót tą samą trasą do schroniska, ale potem kierunek na Kuźnice przez piękną Halę Gąsienicową oraz niebieskim szlakiem przez Boczań. Wycieczkę oceniam bardzo pozytywnie mogąc zaliczyć w końcu pierwszy szczyt mający ponad 2000m n.p.m. Jednak już wiem, że powoli będę starał się planować trasy nieco trudniejsze z łańcuchami, ekspozycją czy elementem wspinaczki, bo potrzeba mi skosztować czegoś nowego. Niżej zostawiam kilka fotek i pozdrawiam grupę! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 @Pyton , świetna wycieczka , czekamy na więcej. Nie odpuszczaj tak do końca miejsc niższych ,łatwiejszych tam też można znaleźć super klimaty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyton Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 39 minut temu, barbie609 moder napisał(a): @Pyton , świetna wycieczka , czekamy na więcej. Nie odpuszczaj tak do końca miejsc niższych ,łatwiejszych tam też można znaleźć super klimaty Oczywiście dla tych łatwiejszych i niższych partii gór miejsce też się znajdzie, bo jeszcze sporo do odkrycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 @Pyton fajną pogodę trafiłeś. Od Granatów zaczęła się moja przygoda z Orlą Percią. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi