Górołaz_z_wyboru Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Cześć, szukam pomysłu na przedłużony weekend w Tatrach (byłby to mój pierwszy wypad w Tatry). Mam ogólnie dobra kondycję i nie będą to dla mnie pierwsze góry, nie mniej jednak ma to być wyjazd nieco bardziej widokowy, a więc nie zależy mi na bardzo długich wędrówkach czy dużej intensywności. Będę jechała o świcie z Wrocławia pociągiem w piątek i wracała w niedzielę wieczorem, także to są moje widełki czasowe. Szukam propozycji w jaki sposób zaplanować trasę, co jest warte zobaczenia, gdzie polecacie się wybrać i gdzie zatrzymać się na trasie na nocleg( nie przeszkadza mi spanie na podłodze w schronisku jeśli taka będzie potrzeba ). Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Górołaz_z_wyboru napisał(a): pomysłu na przedłużony Naprawdę trudno odpowiedzieć na Twoją bardzo ogólną prośbę. Daj znać jak cześć Tatr Cię interesuje, czy masz jakieś doświadczenia w Tatrach, itd. Poza tym pomysłów na forum bez liku. Zerknij w wątek nasze wyprawy i coś wybierz. Chętnie odpowiemy na pytanie o ewentualne detale. PS. Oficjalnie gleba w schroniskach nie funkcjonuje. Zwykle jakieś wyrko się znajdzie i dla osoby bez rezerwacji. https://mapa-turystyczna.pl/#50.74016/15.77901/16 Edytowane 5 Sierpnia 2025 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Z tym że w sezonie i w weekend to może być ze schroniskiem ciężko. Jeśli miałabym 2 dni i nie znała w ogóle Tatr to 1 dzień bym przeznaczyła na Wysokie a drugi na Zachodnie. Jakieś średnio długie i nietrudne szkaki, żeby się na początku nie zniechęcić i nie zmęczyć. I zamiast schroniska kwatera blisko dworca co by wszędzie wygodnie dojechać busem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 3 godziny temu, Fibi napisał(a): Jakieś średnio długie i nietrudne szkaki, żeby się na początku nie zniechęcić i nie zmęczyć. To chyba zadziałałoby właśnie zniechęcająco w sierpniowy weekend... No chyba, że ma doświadczenie w gospodarce rolnej i przejechałaby trasę kombajnem młócąc stonkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 @Górołaz_z_wyboru ja Ci proponuję Dolinę Kościeliską. Z niej możesz iść albo na Czerwone Wierchy (długi szlak ale łatwy z pięknymi widokami) albo na Ornak (i dalej ) a wieczorem fajnie posiedzieć nad Smreczyńskim Stawem. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Górołaz_z_wyboru Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Nie podałam rejonu, ponieważ nigdzie mnie jeszcze w Tatrach nie było, także nie mam preferencji gdzie zacząć :)) Dziękuje za odpowiedzi, przejrzę i pomyślę co począć dalej :)) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2025 1 minutę temu, Górołaz_z_wyboru napisał(a): przejrzę i pomyślę co począć dalej dobre narzędzie do planowania https://mapa-turystyczna.pl/#49.22472/19.69866/14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2025 W dniu 7.08.2025 o 19:10, Górołaz_z_wyboru napisał(a): Nie podałam rejonu, ponieważ nigdzie mnie jeszcze w Tatrach nie było, także nie mam preferencji gdzie zacząć :)) Dziękuje za odpowiedzi, przejrzę i pomyślę co począć dalej :)) Zawsze i niezmiennie polecam Dolinę ku Dziurze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Zacznij sobie od Tatr Zachodnich. 1. Chochołowska (skrócisz trasę ciuchcią od 7.30 lub rowerem jeśli podjazdy ci nie straszne) Grześ Rakoń proponuję powrót ta samą trasa o ile idziesz sama. 2. Chochołowska Dolina Jarząbcza Trzydniowiański ewentualnie do Kończystego. I powrót tez tą samą trasą. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2025 (edytowane) W dniu 5.08.2025 o 21:02, Górołaz_z_wyboru napisał(a): Będę jechała o świcie z Wrocławia pociągiem w piątek Czyli w piątek po południu możesz jeszcze np. podjechać do Kuźnic, wskoczyć w kolejkę i pokontemplować widoki z Kasprowego (ewentualnie przejść się na Beskid) i kolejką zjechać do Kuźnic, lub zejść szlakiem do Murowańca, licząc że jakiś nocleg tam dostaniesz. Edytowane 13 Sierpnia 2025 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi