Skocz do zawartości

BUTY ALP TRAINER 2 MID GTX-BLACK-BLACK czy reklamować

kosa474

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Kupiłem sobie tydzień temu pierwsze porządne buty w góry, głównie z myślą o Tatrach. Za 2 tygodnie jadę na Rysy. Postawiłem na BUTY ALP TRAINER 2 MID GTX.

W zeszły weekend byłem w Górach Wałbrzyskich, pogoda była okropna, szliśmy kilka godzin w deszczu. Buty przemokły. Ale nie to jest najgorsze. Buty w domu wysuszyłem i zauważyłem ,że gumowa oplot z przodu zaczął się odklejać. Buty miałem pierwszy raz w górach i drugi raz na nogach. Boję się pomyśleć co będzie za pół roku 😄  Chyba taka sytuacja nie powinna mieć miejsca ? Czy przesadzam ? Dla mnie to wygląda jakby klej puścił. Sytuacja ma miejsca w jednym jak i drugim bucie. Odsyłać od razu na reklamację czy "jeździć obserwować" .

23e235fa-b056-4caf-a77b-75bcf93b8d8b.jpg

40f8b86d-75e0-4225-b126-aed07a9efc7b.jpg

38327a30-e991-4029-abcb-5cc10aa35190.jpg

16 minut temu, kosa474 napisał(a):

szliśmy kilka godzin w deszczu. Buty przemokły.

witaj , nawet gore się w końcu podda jak warunki są bardzo trudne.Co do otoku poczekaj może odezwie się ktoś kto takich butów używa i będzie potrafił coś powiedzieć np że ,,ten typ tak ma,, . Według mnie to nowy markowy but nie powinien tak wyglądać.

34 minuty temu, barbie609 moder napisał(a):

witaj , nawet gore się w końcu podda jak warunki są bardzo trudne.Co do otoku poczekaj może odezwie się ktoś kto takich butów używa i będzie potrafił coś powiedzieć np że ,,ten typ tak ma,, . Według mnie to nowy markowy but nie powinien tak wyglądać.

Moje pierwsze buty GTX właśnie , więc dobrze wiedzieć ,że to w miarę normalne. Ale przemokło mi wszystko w sumie, więc nie byłem jakoś mega zaskoczony tym ,że buty również, wszystko ma swoje granice.

Moje Salewy Mountain trainer gtx w pierwszym większym deszczu nabrały pięknie wody, głównie przez miejsce w którym zaczyna się ich słynne "climbing lacing", 🙃 czyli tam gdzie trzymasz kciuk na fotkach. 

Podeszwy na mokrej skale trzymały marnie, poza tym szybko się wytarły. Otok też się zaczął odklejać, ale tylko krawędzie, nie poszło dalej. 

Ale za to były wygodne, a to jednak najważniejsze 😁👍

Edytowane przez Jędrek

7 godzin temu, Jędrek napisał(a):

Moje Salewy Mountain trainer gtx w pierwszym większym deszczu nabrały pięknie wody, głównie przez miejsce w którym zaczyna się ich słynne "climbing lacing", 🙃 czyli tam gdzie trzymasz kciuk na fotkach. 

Podeszwy na mokrej skale trzymały marnie, poza tym szybko się wytarły. Otok też się zaczął odklejać, ale tylko krawędzie, nie poszło dalej. 

Ale za to były wygodne, a to jednak najważniejsze 😁👍

Dokładnie doświadczyłem tego samego 😄 Właśnie w tym miejscu zaczęły nabierać wody... 

Hmm, nie wiem w takim razie co zrobić skoro to "normalne" w tym modelu.

Z resztą też się zgodzę, buty bardzo wygodne a ja naprawdę długo szukałem wygodnych butów, mam szeroką stopę i to były jedne z nielicznych ,które były na mnie ok. Pojadę w nich na Rysy i zobaczę co dalej, dzięki.

• Lubię to ! 1

20 godzin temu, kosa474 napisał(a):

ALP TRAINER 2 MID GTX.

ja bym odesłał - jak się górą nie nalało to nowy but geretexowy nie powinien przemoknąć

używałem przez wiele lat podobne Scarpy GTX (chyba jeszcze gdzieś w piwnicy leżą) i nigdy mi nie przemokły

• Lubię to ! 1