Skocz do zawartości

Spodnie w Bieszczady na wiosnę

pander

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, za nieco ponad tydzień wybieram się w Bieszczady. Potrzebuję spodni (męskich), bo nie mam żadnych turystycznych. W górach bywam sporadycznie, więc nie potrzebuję spodni z górnej półki, raczej coś stosunkowo budżetowego, ale żeby dało się to nosić komfortowo. Najlepszy chyba będzie jakiś softshell, bez żadnej membrany? Chyba, że bazując na doświadczeniu macie inne rekomendacje.

Będę wdzięczny za jakieś konkretne przykłady (linki)

1 godzinę temu, pander napisał(a):

Najlepszy chyba będzie jakiś softshell, bez żadnej membrany?

Czy Ty się chcesz ugotować żywcem? Idź do decathlonu na dział turystyczny i kup sobie normalne spodnie , np takie :https://www.decathlon.pl/p/spodnie-turystyczne-meskie-quechua-mh150-2w1/_/R-p-332373

zapewniam Cię ,że będą dobre i w Bieszczady i w Izery .

• Lubię to ! 2

2 godziny temu, barbie609 moder napisał(a):

Czy Ty się chcesz ugotować żywcem? Idź do decathlonu na dział turystyczny i kup sobie normalne spodnie , np takie :https://www.decathlon.pl/p/spodnie-turystyczne-meskie-quechua-mh150-2w1/_/R-p-332373

zapewniam Cię ,że będą dobre i w Bieszczady i w Izery .

a to softshelle takie ciepłe?
The quechuy generalnei spoko się prezentują i cena fajna, ale kiedyś miałem takie odpinane spodnie i wkurzał mnie ten zamek - dotykał bezpośrednio skory. Tu też tak jest?

6 godzin temu, pander napisał(a):

są takie ciepłe,

nosiłeś kiedyś jakiś softschell? Taka kurtka jest dobra na marsz w zimie a i to nie dla każdego. Tego typu spodnie w ciepłej porze roku będą zdecydowanie za ciepłe. Zresztą ogólnie to według mnie spodnie na naprawdę ciężkie warunki.

9 godzin temu, pander napisał(a):

ale kiedyś miałem takie odpinane spodnie i wkurzał mnie ten zamek - dotykał bezpośrednio skory. Tu też tak jest?

pewnie też go będziesz czuł.To kup sobie nie odpinane ,ale wtedy pasuje mieć dwie pary , krótkie na sobie a długie w plecaku lub na odwrót.

• Lubię to ! 2

6 minut temu, barbie609 moder napisał(a):

pasuje mieć dwie pary

Jako że zwykle chodzę w Tatry w okresie późny maj - wczesny październik to generalnie zawsze noszę tylko krótkie spodnie. Ale gdy pogoda zapowiada się niepewnie, ma być np zimno i wiatr, to w plecaku ląduje właśnie jakiś najlżejszy model z decathlona. W zeszłym roku nawet raz się przydały - w końcówce września w Dolince za Mnichem, gdzie od progu zimny wiatr chciał głowę urwać. Ważą niewiele, po zwinięciu zajmują też niewiele miejsca, a sprawdzają się dobrze. 🙂👍

14 godzin temu, barbie609 moder napisał(a):

nosiłeś kiedyś jakiś softschell? Taka kurtka jest dobra na marsz w zimie a i to nie dla każdego. Tego typu spodnie w ciepłej porze roku będą zdecydowanie za ciepłe. Zresztą ogólnie to według mnie spodnie na naprawdę ciężkie warunki.

pewnie też go będziesz czuł.To kup sobie nie odpinane ,ale wtedy pasuje mieć dwie pary , krótkie na sobie a długie w plecaku lub na odwrót.

krótkie mam, to jakies długie lekkie z decathlona w takim razie poszukam

• Lubię to ! 2