tatromaniak Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Witajcie! Stworzenie forum dla Tatromaniaków to decyzja, do której dojrzewałem dłuuugo Rok temu, przy uruchamianiu nowej wersji portalu zostało ono wyparte przez formułę Społeczności, jednak nie do końca zdała ona egzamin. Należało więc podjąć męską decyzję i wreszcie zrobić forum z prawdziwego zdarzenia. Ma ono być przede wszystkim zbiorem merytorycznych informacji i dyskusji w uporządkowanej (dzięki kategoriom) formie. Zamysł jest taki, żeby osoba szukająca fajnych noclegów pod Tatrami, podpowiedzi dotyczących danych szlaków czy polecanych stron z prognozą pogody nie pisała setnego pytania na jednej z facebookowych grup, tylko miała łatwy dostęp do informacji w konkretnym dziale. Poza klasycznym forum z różnymi działami tematycznymi mamy dla Was dwie osobne sekcje - Galeria i Blogi. W Galerii dzielimy się swoimi najlepszymi zdjęciami z gór, natomiast w Blogach każdy z Was prowadzić może swój własny mini-blog, np. z relacjami z wycieczek lub luźnymi przemyśleniami. Zachęcamy do wypróbowania tej funkcji! Mamy nadzieję, że forum przypadnie Wam do gustu i okaże się przydatne. Cały czas będziemy starać się je udoskonalać, tymczasem dajcie znać jak podoba Wam się na chwilę obecną Admin - Krzysiek 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochtabiński Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Trzymam za to mocno kciuki, fajnie jakby to wypaliło, było kulturalnie, bez hejtu i z nadzorem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Takie jest marzenie...tfu, założenie Dzięki! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agata Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 To jeszcze jedna propozycja dot wydzielenia z ogloszen do odrebnego watku info o biezacych wydarzeniach, gdzie bedzie wiadomo co sie aktualnie dzieje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Przemyślimy sprawę Agata Dodatkową funkcją przy wydarzeniach jest Kalendarz (zerknij na górze strony). Gdyby był chętnie używany, mogłoby się to nawet fajnie sprawdzić. Jutro będziemy próbować wydzielać tematy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agata Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Super. Dzieki. Popatrze w kalendarz jak to ma dzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronika.przychodzien Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Może jakaś sekcja odnoście wspinania w Tatrach? chciałam podpiąć nowy temat, ale nie wiem za bardzo pod co... Jeśli już to chyba „szlaki”...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Przed chwilą, weronika.przychodzien napisał: Może jakaś sekcja odnoście wspinania w Tatrach? chciałam podpiąć nowy temat, ale nie wiem za bardzo pod co... Jeśli już to chyba „szlaki”...? Będzie jutro dodany osobny dział, faktycznie powinien być Dzięki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronika.przychodzien Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Przed chwilą, tatromaniak napisał: Będzie jutro dodany osobny dział, faktycznie powinien być Dzięki! Super! Dzięki :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Weronika, już gotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronika.przychodzien Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 2 minuty temu, tatromaniak napisał: Weronika, już gotowe Dzięki:) przyda się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuska Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Cześć. Moim zdaniem brakuje 2 sekcji 1)Szkolenia - Dzięki temu można by się dowiedzieć kto jaką szkołę poleca, jakie szkolenie jest warte uwagi. Czasem różnie to bywa. Jedziesz na szkolenie, a tam więcej pogadanek niż praktyki i nie zawsze cena idzie w parze z jakością. 2) Wspinanie z przewodnikiem np:Mnich itd.... Wiadomo, że cena za jedną chetną osobę jest wyższa, a nie zawsze mamy partnera, który akurat chce wejść na dany szczyt. Dzięki takiej sekcji łatwiej znaleźć 2 czy 3 osobę do wejścia, ustalić termin, rozłożyć koszta itp. Z góry dziękuję za rozpatrzenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Dział "Wspólne przejazdy/wyjścia" zrobiony Tam można się umawiać na wszystko. Dzięki za sugestię! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Swoją drogą zachęcamy gorąco do wypróbowania działu BLOGI: https://forum.tatromaniak.pl/blogs/ Każdy z Was może tam stworzyć swój mały blog z relacjami z wycieczek lub luźnymi przemyśleniami w kolejnych wpisach, mając wszystko w uporządkowanej formie, coś à la pamiętnik Pierwsze blogi już założone, zerknijcie i twórzmy razem fajny dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacek Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Dla mnie jak na start forum to jest super, z czasem napewno wyjda jakies mankamenty ale napewno beda skorygowane jest git, tylko zeby nie zrobilo sie z forum to co jest na tatromaniacy na fb bo to dla mnie tamto to z gorami juz prawie niema nic wspolnego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuska Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 8 godzin temu, tatromaniak napisał: Dział "Wspólne przejazdy/wyjścia" zrobiony Tam można się umawiać na wszystko. Dzięki za sugestię! Dzięki Tatromaniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDe Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Tatromaniak, może jeszcze jakiś dział z biegami ultra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 4 minuty temu, KamilDe napisał: Tatromaniak, może jeszcze jakiś dział z biegami ultra? Chciałbym uniknąć zbyt dużego rozwarstwienia w działach, aby forum było jak najbardziej przejrzyste. Wydaje mi się (WYDAJE), że bieganie jest bardziej niszową dziedziną, proponuję zatem następujące rozwiązanie: jeśli post/pytanie dotyczy tras do biegania - niech ląduje w dziale Szlaki, jeśli relacji z wycieczek/zawodów - w dziale Wasze wycieczki, jeśli umawiania na wspólne bieganie - w dziale Wspólne przejazdy/wyjścia, jeśli zaś sprzętu - w dziale Sprzęt. Spróbujmy tak na początek, jeśli okaże się, że zapotrzebowanie na tematy biegowe jest większe, zrobimy osobny dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDe Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, tatromaniak napisał: Chciałbym uniknąć zbyt dużego rozwarstwienia w działach, aby forum było jak najbardziej przejrzyste. Wydaje mi się (WYDAJE), że bieganie jest bardziej niszową dziedziną, proponuję zatem następujące rozwiązanie: jeśli post/pytanie dotyczy tras do biegania - niech ląduje w dziale Szlaki, jeśli relacji z wycieczek/zawodów - w dziale Wasze wycieczki, jeśli umawiania na wspólne bieganie - w dziale Wspólne przejazdy/wyjścia, jeśli zaś sprzętu - w dziale Sprzęt. Spróbujmy tak na początek, jeśli okaże się, że zapotrzebowanie na tematy biegowe jest większe, zrobimy osobny dział It makes sense Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Słuchajcie wielkie dzięki za Waszą aktywność na forum od początku! Na razie właściwie odpuszczam jego większą promocję ze względu na wydarzenia w Tatrach, ale jak te sprawy się zakończą, powinniśmy ruszyć jeszcze mocniej. Już teraz widzę, że stworzenie forum było strzałem w dziesiątkę i wszyscy powinniśmy mieć z niego sporo pożytku. Piątka! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agata Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Dnia 20.08.2019 o 14:08, tatromaniak napisał: Dział "Wspólne przejazdy/wyjścia" zrobiony Tam można się umawiać na wszystko. Dzięki za sugestię! Sluze pomoca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Delijewski Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Dnia 14.08.2019 o 10:49, tatromaniak napisał: Witajcie! Stworzenie forum dla Tatromaniaków to decyzja, do której dojrzewałem dłuuugo Rok temu, przy uruchamianiu nowej wersji portalu zostało ono wyparte przez formułę Społeczności, jednak nie do końca zdała ona egzamin. Należało więc podjąć męską decyzję i wreszcie zrobić forum z prawdziwego zdarzenia. Ma ono być przede wszystkim zbiorem merytorycznych informacji i dyskusji w uporządkowanej (dzięki kategoriom) formie. Zamysł jest taki, żeby osoba szukająca fajnych noclegów pod Tatrami, podpowiedzi dotyczących danych szlaków czy polecanych stron z prognozą pogody nie pisała setnego pytania na jednej z facebookowych grup, tylko miała łatwy dostęp do informacji w konkretnym dziale. Poza klasycznym forum z różnymi działami tematycznymi mamy dla Was dwie osobne sekcje - Galeria i Blogi. W Galerii dzielimy się swoimi najlepszymi zdjęciami z gór, natomiast w Blogach każdy z Was prowadzić może swój własny mini-blog, np. z relacjami z wycieczek lub luźnymi przemyśleniami. Zachęcamy do wypróbowania tej funkcji! Mamy nadzieję, że forum przypadnie Wam do gustu i okaże się przydatne. Cały czas będziemy starać się je udoskonalać, tymczasem dajcie znać jak podoba Wam się na chwilę obecną Admin - Krzysiek Mi sie nie podoba. Balagan. Malo przejrzyście, ale ok, moze sie nie znam. Jak usunac stare konto? Bo z nowym nie ma problemu. Nie bede gi po prostu używał. Nie podoba mi sie nowa formuła. Prosze o odp na adres vandesken@interia.pl Bo nie wiem czy w tym balaganie odnajede odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katie Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 A ja się bardzo cieszę, że forum powstało, wcześniejsze formy jakoś mnie nie zachęcały do udzielania się, a tutaj od razu czuję sie jak w domu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Delijewski Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Ok. Kazdy jest inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anika Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Mam małą, skromną sugestię - brakuje mu podforum, w którym możnaby było założyć temat dotyczący szeroko pojetego podróżowania (tzn. organizacji podróży). Teraz w hedny miejscu sa pytania o parkingi, w innym o elektrczke, zapewne wkrótce pojawią sie te dotyczące "o której pierwszy bus do Kuźnic" - ciezko coś znaleźć. Może warto sie zastanowić nad założeniem osobnego podforum z taką organizacją podróży - mozna by dodawać wszystkie informacje zarówno o parkingach, busach, jak i np. o połączeniach w innych krajach, polecanych drogach dojazdowych, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi